Onze bieren

image

Ter Dolen Blond

6,1 vol. % alc.

Het eerste Limburgs Abdijbier in 1994 gecreëerd op Ter Dolen. Gebrouwen met twee soorten mout en twee edele hopsoorten, hergist op fles. Een volle zachte smaak, een goede dorstlesser. Het heeft na meer dan 25 jaar zijn status tussen de goede blonde abdijbieren wel verworven. Door de Brussels Beer Challenge wordt dit al twee jaar op rij met een gouden medaille bevestigd. De ultieme bekroning is de medaille voor revelatie van het jaar 2019!

Ter Dolen Donker

7,1 vol. % alc.

Donker Abdijbier van hoge gisting, gebrouwen met drie soorten mout en twee soorten hop. Het bier, hergist op de fles, combineert de goede fruit- igheid met een biscuitachtige smaak en lichte karameltoetsen. Verkozen tot beste Vlaams Erkend Donker Abdijbier en bekroond met de zilveren medaille tijdens de “Brussels Beer Challenge”.
image

Ter Dolen Kriek

4,5 vol. % alc.

Ongefilterd bier van hoge gisting met toevoeging van vers kriekensap, gemaakt van één soort mout en tarwe en twee soorten hop. Met een finishing touch van kruiden als koriander en sinaasappelschillen. Dit abdijbier is een zoet fruitbier met een citroenzure toets zonder de echte biersmaak te verloochenen.

Ter Dolen Tripel

8,1 vol. % alc.

Een echt volwaardige volmout tripel, koperblond van kleur, met twee soorten mout en twee soorten hop. Door bij het brouwen uitsluitend graan te gebruiken wordt de malsheid nog versterkt en heeft dit bier een rijk mondgevoel. De hergisting op fles zorgt voor de afwerking van deze unieke tripel.
image

Armand Ter Dolen

7 vol. % alc.

Een fruitig blond bier met een explosie van citrus, resultaat van dry-hop- ping met de Amerikaanse hopsoort Cascade. Om zoveel mogelijk hoparo- ma’s te bewaren wordt het bier niet gefilterd. Dit bier is mooi lichttroebel en heeft een kraakwitte schuimkraag. Het wordt geserveerd in een stevig bijpassend bierglas. Op “Brussels Beer Challenge” werd Armand Ter Dolen ondertussen al met twee gouden medailles gehonoreerd. Dit bier werd ontworpen ter ere van de medestichter van Ter Dolen “Armand Desplenter”, vader van Mieke Desplenter, de huidige eigenaar.

Ter Dolen Winter

9,1 vol. % alc.

Ter Dolen Winter is de creatie van onze brouwmeester Hendrick Hanssen. Hij brouwt als winterbier een donker bier met een dieprode schijn waarin hij naast drie soorten mout en twee soorten hop, kaneel en honing uit eigen regio toevoegt.
image

Ter Dolen Wit

5,1 vol. % alc.

Een Witbier gebrouwen met een knipoog naar de traditie, door het gebruik van onder andere gemoute en ongemoute tarwe. De koriander en sinaasap- pelschil geven dit bier een dorstlessend karakter met een frisse en licht kruidige afdronk.